Wandelen

Sinds 2020 probeert het BVLB-bestuur wandelen terug meer te promoten. Er is 1 centrale wandelcoördinator (Wouter Proost) die zetelt in het bestuur. Er worden wandelingen georganiseerd voor alle niveau's. De wandelingen gaan van dagtochten voor beginners tot lange meerdaagse tochten in België en het buitenland. Het terrein en de zwaarte van de tochten gaan van licht tot zeer zwaar (is dan wel aangekondigd). Iedereen vindt zeker zijn gading in dit aanbod.

Wandeloverzicht:

  • Wandelingen in België - programma afhankelijk van de corona-maatregelen
  • Buitenlandse Stages - meer info hier
  • Deelname aan de bergbeurs
  • Jaarlijkse verbroederingswandeling

Wil je meer informatie over wandelen? Heb je vragen over materiaal? Wil je starten maar ben je nog onzeker om alleen de bergen in te trekken?
Contacteer dan onze wandelcoördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In het najaar 2021 zal de volgende opleiding tot Instructor Mountain Walking & Trekking van start gaan. Op de kbf-website vindt u alvast meer specifieke informatie over de opleiding:

Begeleider worden in het bergwandelen. Lijkt je dat iets voor jou? Als ervaren bergwandelaar en geëngageerd lid heb je die vraag vast al eens gekregen van een begeleider waar je les bij volgde, of waar je mee op pad ging tijdens de zomervakantie, of misschien zelfs van iemand van het clubbestuur die graag het bergwandelen wat meer wil promoten in zijn/haar club.

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen zal je een palmares (10 wandeltochten in het hooggebergte of desolate gebieden in bv. Scandinavië) moeten indien. Na een intakegesprek volgt er dan een toelatingsproef van 17-19 september 2021.