Stage bergbeklimmen Beginners

Plaats: Ortlergebied, Trafoi – Sulden ( Zuid-Tirol)
Periode: zaterdag 02 juli tot zaterdag 09 juli 2022
Inschrijvingsdatum: Inschrijven uiterlijk 1 april 2022
Voorbereidingsweekend: zaterdag 23 en zondag 24 april 2022

Doelgroep: Leden die opgeleid willen worden tot zelfstandig bergbeklimmen. In het bezit van een goede fysieke conditie, klimopleiding gevolgd hebben is een pluspunt, vrij van hoogtevrees, een degelijke staptechniek hebben en sociaal ingesteld zijn. Deze zaken worden getest op het voorbereidingsweekend, waaraan de deelname verplicht is.

Maximum aantal deelnemers: 12

2022 07 bergbeklimmen web

Inhoud: In deze stage leren we alle rots, sneeuw -en ijstechnieken die nodig zijn om in het hooggebergte veilig en zelfstandig te klimmen. Diverse reddingstechnieken (o.a. Spaltenberging) komen ruim aan bod, evenals oriëntatie, weerkunde, EHBO in de bergen, Alpiene gevaren, tochtplanning, acclimatisatie. Uiteraard zullen er eveneens beklimmingen gedaan worden, zowel in sneeuw en ijs als in rots. Deze dienen als toepassing om de verworven kennis en technieken in te oefenen. Mogelijke beklimmingen: Monte Scorluzzo, Furkelspitze, Suldenspitze, Kleine en Grote Angelus, Monte Cevedale.

Begeleiding - Organisatie: Frank Mattens en Jos Vanmarsenille, Instructors Alpin- HochAlpine lehrwarten
Info - inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs: 695 €
150 € voorinschrijving tegen 1 april ‘22 op rekening BVLB vzw, BE97 0011 3855 2149 met vermelding “naam + Ortler-stage”
Inbegrepen: voorinschrijving, organisatie, professionele begeleiding, gebruik touwen, liften, alle overnachtingen in half pension. Niet inbegrepen: eigen materiaal, lunch, vervoer, dranken.

Ons motto: VEILIGHEID – EENVOUD – COMFORT