Stage Bergbeklimmen Ervaring - Ötztal

Plaats: Ötztal -Tirol – Oostenrijk.

Periode: van zaterdag 17 juli tot zondag 25 juli 2021.

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 april 2021.

Datum voorbereidingsweekend: zaterdag 24 en zondag 25 april 2021.

Doelgroep: leden die opgeleid willen worden tot zelfstandig bergbeklimmer, een beginnersopleiding gevolgd hebben (of gelijkgestelde ervaring), maar nog niet ‘zelfstandig’ de stap willen zetten naar alpiene beklimmingen. Een ervaren stageleider houdt een oogje in het zeil. Verder in het bezit zijn van een goede fysieke conditie, een degelijke staptechniek hebben en sociaal ingesteld zijn. Klimschool gevolgd hebben is een pluspunt. Al deze zaken worden getest op het voorbereidingsweekend, waaraan deelname verplicht is. Het maakt deel uit van de opleiding.

Maximum aantal deelnemers: 12.

Inhoud: alle rots, sneeuw- en ijstechnieken, die nodig zijn om in het hooggebergte veilig en zelfstandig te klimmen worden herhaald. Even als diverse redding-technieken. O.a. redding uit gletsjerspleet, oriëntatie, weerkunde, alpiene gevaren, tochtplanning, en acclimatisatie komen ruim aan bod.

Om de geleerde alpiene vaardigheden toe te passen zullen op ‘zelfstandige basis’ onder toezicht van de stageleiders beklimmingen van bergtoppen gedaan worden.

Mogelijke beklimmingen: Wildspitze, Similaun, Weisskügel, Fineilspitze, Fluchtspitze, Hintere Schwärze…

Begeleiding en organisatie: Frank Mattens en Wim Decabooter: ÖeAV-lehrwarten Hoch Alpien.

Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs: 695 euro

  • 150 euro voorinschrijving tegen 15 april 2021
  • 545 euro saldo tegen 30 juni 2021

Te betalen op rekening BE97 0011 3855 2149 van vzw BVLB met vermelding “naam + Ötztal-stage”.

Inbegrepen: voorinschrijving, organisatie, gediplomeerde ervaren begeleiders, gebruik materiaal, alle overnachtingen in halfpension.

Niet inbegrepen: eigen materiaal, lunch, vervoer, dranken.