Stages

Als club bieden we uiteraard ook Stages aan.  Hier kan u meer info vinden over onze stages.

Plaats: La Bérarde Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 30 juli 2022 (avond) - zaterdag 06 augustus 2022 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle, Tine Debaillie
Uiterste inschrijvingsdatum: 1 mei 2022
Infoavond voor deelnemers: datum te bepalen in samenspraak met de deelnemers
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De stages gaan door vanuit een gîte in La Bérarde, Parc National des Ecrins, Frankrijk.

La Bérarde is een klein dorpje op het einde van de vallei in het hart van het nationaal park van de Ecrins. Het bevindt zich op een hoogte van 1740m, omringd door 3-duizenders en met zicht op een 4-duizender. Zowel de alpinist, sportklimmer en bergwandelaar vindt hier zijn gading.

Plaats: Ortlergebied, Trafoi – Sulden ( Zuid-Tirol)
Periode: zaterdag 02 juli tot zaterdag 09 juli 2022
Inschrijvingsdatum: Inschrijven uiterlijk 1 april 2022
Voorbereidingsweekend: zaterdag 23 en zondag 24 april 2022

Doelgroep: Leden die opgeleid willen worden tot zelfstandig bergbeklimmen. In het bezit van een goede fysieke conditie, klimopleiding gevolgd hebben is een pluspunt, vrij van hoogtevrees, een degelijke staptechniek hebben en sociaal ingesteld zijn. Deze zaken worden getest op het voorbereidingsweekend, waaraan de deelname verplicht is.

Maximum aantal deelnemers: 12

2022 07 bergbeklimmen web

Samen gaan we op stap door weelderige valleien, langs diepe fjorden en tussen impressionante bergwanden op onze variant van de Romsdalstien. De route voert ons van Afarnes tot Rabben door een heel gevarieerd en spectaculair landschap met adembenemende zichten en een immense rust.

De Romsdalstien is een pittige wandelroute die de bergen ten noorden van åndalsnes opzoekt. De tocht begint gezapig in het dorpje åfarnes  op zeeniveau en wordt dag na dag spectaculairder.  Eerst door brede valleien om dan langs enkele van de meest majestueuze bergtoppen van Noorwegen te passeren.  Op het einde volgt de bekroning met een fantastische graatroute langs de pieken van het Eikesdalen.Foto1

Annuleringsverzekering

Er kan via de club een annuleringsverzekering worden afgesloten tegen betaling van een premie van 6,4 % op het totale inschrijvingsgeld (6,4 % van de totale reissom met een minimum van 25 euro per polis). Wie een annuleringsverzekering wenst te nemen via de club neemt contact op met Renaat Van Tassel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specifiek ingevolge de coronamaatregelen en ‘wat bij een verplichte quarantaine?’

Komt de annuleringsverzekering tussen ?

  • JA, indien u ziektesymptomen vertoont en de dokter dat ook voor u attesteert. Dat hoeft niet noodzakelijk bevestigd te worden door een positieve coronatest,
    u kan perfect negatief testen op corona maar wel ziek zijn. Anderzijds is iemand die positief test, ook asymptomatisch, per definitie ziek.
  • NEEN, indien u zelf geen symptomen vertoont en ook negatief test. Dan beschouwt men het als een overheidsbeslissing en deze zijn uitgesloten.