Administratief

Administratieve informatie

BVLB draagt de fysieke, psychische en seksuele integriteit hoog in het vaandel. Onbehoorlijk of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd. Met een vraag, vermoeden of melding m.b.t. (seksueel) grensoverschrijdend gedrag kan je in alle discretie terecht bij het BVLB ‘Aanspreekpunt Integriteit’ of kortweg API. De API luistert naar de vraag/het verhaal. Ze verwijst de melder door wanneer nodig of geeft advies bij de mogelijke vervolgstappen, zonder zich inhoudelijk in de zaak te verdiepen. De API kan ook vertrouwelijk bereikt worden op volgend mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat enkel door de API Leen Gysemans ontvangen en kan gelezen worden, of telefonisch via 0478 396 195

Algemeen

Bergsport Vlaams-Brabant VZW hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Bergsport Vlaams-Brabant VZW houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook gekend als GDPR).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

De statuten en het huishoudelijk regelement van Bergsport Vlaams-brabant vzw kunnen geraadpleegd worden via Publicaties > Andere

De raad van bestuur van de vzw Bergsport Vlaams Brabant heeft op de vergaderingen van 13 oktober 2015 en 10 november 2015 het hierna volgende beslist i.v.m. honden op clubactiviteiten.

  1. De club wijst er elke eigenaar van een hond op dat hij steeds verantwoordelijk is en blijft voor zijn hond en het gedrag van zijn hond.
  2. De organisator van de clubactiviteit zal de eigenaar van de hond wijzen op de door de club genomen voorzorgsmaatregelen.
  3. Los van landelijke of lokale reglementering opgelegd door overheden moeten alle honden steeds aangelijnd zijn.
  4. Een eigenaar van een hond moet alle voorzorgsmaatregelen nemen om te vermijden dat de hond iemand kan bijten en verwonden. Indien daartoe een muilkorf nodig is moet deze aangebracht worden. Hieraan extra aandacht schenken als de hond alleen wordt gelaten.
  5. Volgt de eigenaar deze regels niet dan zal de organisator de eigenaar hierop aanspreken.
  6. Door het opleggen en kenbaar maken van deze voorzorgsmaatregelen door de club, kan deze laatste niet verantwoordelijk worden gesteld wanneer de eigenaar van de hond deze eenvoudige basisregels niet respecteert.
  7. Het staat de club vrij - wanneer zij dit nodig acht - andere maatregelen te nemen: bijvoorbeeld verbieden dat honden aanwezig zijn.

in geval van nood...

Administratieve procedures bij een ongeval

Bij een ongeval

Neemt u zo snel mogelijk contact met het KBF secretariaat +32 (0)3/830.75.00. Er wordt voor u een dossier geopend, en wij sturen vervolgens de aangifteformulieren met alle instructies naar u thuis.

Aangiftes dienen te gebeuren binnen de twee werkdagen.

In het weekend is er een KBF SOS-dienst bemand door vrijwilligers. Deze dient enkel om erg dringende repatriëringen of dodelijke ongevallen te melden, alle andere zaken kunnen gerust wachten tot maandag.

Maak foto’s van de situatie na het ongeval; plaats, materiaal, omgeving, uitrusting, …

Meld het ongeval/incident ook aan het BVLB secretariaat ter info via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch +32 (0)53/80.46.29