Basisjaar KVB3

In onze opleiding ‘Outdoor Voorklimmen - KVB 3’ leer je alle technieken om zelfstandig veilig te klimmen op geëquipeerde rotsmassieven (klimroutes uitgerust met boorhaken). Indien je slaagt voor het evaluatiemoment, behaal je het gelijknamige klimvaardigheidsbewijs. In de meeste klimzalen in Vlaanderen is een klimvaardigheidsbewijs verplicht om toegang te krijgen. Met je KVB 3 toon je aan dat je over de nodige vaardigheden beschikt om zowel indoor te klimmen als outdoor op de Belgische klimmassieven.

Periode

De opleiding begint in september 2018 en eindigt in juni 2019. De cursus is gespreid over elf dagen, waarvan vier indoor en zes outdoor, en bijkomend wordt een dag ingevuld met een workshop Ecologisch Rotsbeheer. Aansluitend kan je deelnemen aan verschillende stages (rotsklimmen of bergbeklimmen), workshops en/of trainingen. Meer info vind je op onze website of tijdens de opleiding.

Organisatie

De cursisten worden ingedeeld in kleinere groepen waardoor individuele begeleiding en opvolging is verzekerd. Al onze monitoren hebben de nodige getuigschriften en ervaring.

Jeugd

De groep 12 tot 17-jarigen. De klimopleiding bij de jeugd loopt over meerdere jaren waarbij rekening wordt gehouden met de maturiteit om zelfstandig te kunnen klimmen. De cursus wordt aangevuld met andere activiteiten.

Deelnamevoorwaarden

Lid zijn van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF), club Bergsport Vlaams Brabant (BVLB).
Jeugd moet op 31 augustus 2018 minstens twaalf jaar geworden zijn. Het lidmaatschap van KBF houdt in dat je verzekerd bent, niet alleen tijdens de opleiding maar tijdens al onze clubactiviteiten, en ook als individuele bergsporter. Het geeft je ook toegang tot de klimmassieven, korting in (sommige)
sportwinkels, tegemoetkoming door (sommige) mutualiteiten, en korting in berghutten.

Inschrijvingen

vanaf 16 april 2018
Inschrijven gebeurt door je aan te melden met het elektronische formulier op onze website. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen. Leden van BVLB hebben voorrang om in te schrijven tot 30 juni 2018. Zijn er op 1 juli 2018 nog plaatsen vrij dan kunnen ook leden van andere KBF clubs inschrijven.

Kostprijs

  • BVLB-lid: € 155 voor alle deelnemers ouder dan 18 jaar (op 31 augustus 2018)
    € 85 voor de jeugd (12 tot en met 17 jaar)
  • andere KBF-club: € 175, € 95 voor de jeugd

Inbegrepen zijn het gebruik van touwen, gediplomeerde ervaren lesgevers, de cursus, huur van de klimzaal, evaluatiemomenten KVB 1 (in klimzaal) en KVB 3 (op de rotsen), drukwerk, en administratie.
Niet inbegrepen zijn persoonlijk materiaal en transport op de cursusdagen.
Bij aanvang van de cursus is er voor de deelnemers de mogelijkheid via een groepsaankoop materiaal aan te schaffen.