Basisjaar Outdoor Voorklimmen (KVB3)

Situering

In onze opleiding ‘Outdoor Voorklimmen - KVB 3' leer je alle technieken om zelfstandig veilig te klimmen op geëquipeerde rotsmassieven (klimroutes uitgerust met boorhaken). Indien je slaagt voor het evaluatiemoment, behaal je het gelijknamige klimvaardigheidsbewijs. In de meeste klimzalen in Vlaanderen is een klimvaardigheidsbewijs verplicht om toegang te krijgen. Met je KVB 3 toon je aan dat je over de nodige vaardigheden beschikt om zowel indoor te klimmen als outdoor op de Belgische klimmassieven. Er is ook een theorie avond.

Periode

De opleiding begint in november 2022 en eindigt in oktober 2023. De cursus is gespreid over twaalf dagen, waarvan vijf indoor en zeven outdoor, en bijkomend wordt een dag ingevuld met een workshop Ecologisch Rotsbeheer. Aansluitend kan je deelnemen aan verschillende stages (rotsklimmen of bergbeklimmen), workshops en/of trainingen. Meer info vind je in de kalender op de website.

Organisatie

De cursisten worden ingedeeld in kleinere groepen waardoor individuele begeleiding en opvolging is verzekerd. Al onze monitoren hebben de nodige getuigschriften en ervaring.

Jeugd

De groep twaalf- tot zeventienjarigen. De klimopleiding bij de jeugd loopt over meerdere jaren waarbij rekening wordt gehouden met de maturiteit om zelfstandig te kunnen klimmen. De cursus wordt aangevuld met andere activiteiten.

Deelnamevoorwaarden

Lid zijn van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF) voor het jaar 2023 (je kan lid worden voor 2023 vanaf 1 september 2022). Jeugd moet op 1 januari 2023 minstens twaalf jaar geworden zijn.

Het lidmaatschap van de KBF houdt in dat je verzekerd bent, niet alleen tijdens de opleiding maar ook tijdens al onze clubactiviteiten, en als individuele bergsporter. Het geeft je ook toegang tot de klimmassieven, korting in (sommige) sportwinkels, tegemoetkoming door (sommige) mutualiteiten, en korting in berghutten.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn gesloten!  De klimschool KVB3 2022 is volzet. 

Kostprijs

  BVLB-lid lid van andere KBF club
Jeugd 1e jaar € 100 € 110
Jeugd volgende jaren € 85 € 100
Jeugd aspiranten € 20 € 30
Volwassenen (>18j) € 195 € 215

Inbegrepen zijn: het gebruik van touwen, gediplomeerde ervaren lesgevers, de cursus, huur van de klimzaal, evaluatiemomenten KVB 1 en KVB 2 (in klimzaal) en KVB 3 (op de rotsen), één KVB pasje, drukwerk, en administratie.

Niet inbegrepen zijn persoonlijk materiaal en transport op de cursusdagen.
Bij aanvang van de cursus (op de initiatieavond op 25 november) is er voor de deelnemers de mogelijkheid via een groepsaankoop materiaal aan te schaffen.