BVLB - Klimschool

info-klimschoolJaarlijks organiseren we een cursus rotsklimmen met als doel de deelnemers op te leiden tot zelfstandige klimmer. In een typisch traject:

  • doorloopt u eerst het basisjaar Outdoor Voorklimmen (KVB3 - KlimVaardigheidsBewijs);
  • kan u de daaropvolgende zomer al dan niet aan een van onze stages rotsklimmen of bergbeklimmen deelnemen;
  • en kan u het jaar nadien uw kennis verfijnen door een of meerdere extra modules te volgen.
  • Daarnaast bent u uiteraard ook welkom bij onze recreatieve klimmers.

Voor de jeugd voorzien we een aangepaste opleiding (zie lager)

Basisjaar: Outdoor Voorklimmen (KVB3)

In het eerste jaar starten we in zaal met een initiatie/info avond, twee halve-dagen KVB1 training, twee halve-dagen KVB2 training, en één halve-dag evaluatie (KVB 1 + KVB 2). Er volgen dan 7 klimschooldagen aan verschillende rotsmassieven in de ardennen waarbij u les krijgt van geschoolde en ervaren voorklimmers-monitoren. De nadruk ligt hoofdzakelijk op veiligheid en zelfstandig klimmen. De laatste klimschooldag is er een evaluatiemoment voorzien en kan u zodoende het Klimvaardigheidsbewijs 3 (outdoor voorklimmen - KVB3) behalen. Meer info.

Module 'Via Ferrata'

Deze opleiding vindt plaats op 3 zondagen in mei. Hier geven we je de competenties mee om goed geëquipeerde Via Ferrata’s te beklimmen. Meer info.

Module 'Kennismaking Hooggebergte'

De kennismaking laat je proeven van het alpinisme en geeft je inzicht in de kennis en technieken die je nodig hebt. Er wordt geen voorkennis vereist. Data voor deze opleiding zijn nog niet gekend. Meer info.

Module 'Bijkomende technieken'

Deze opleiding zal plaatsvinden op de Belgische rotsmassieven op 3 zondagen. Doelgroep: klimmers die al een KVB 3 of een gelijkaardige opleiding hebben gevolgd. De data voor deze opleiding zijn nog niet gekend. Meer info.

Jeugd

De groep twaalf- tot zeventienjarigen. De klimopleiding bij de jeugd loopt over meerdere jaren waarbij rekening wordt gehouden met de maturiteit om zelfstandig te kunnen klimmen. De cursus wordt aangevuld met andere activiteiten.

Ook is er de mogelijkheid om speciale technieken te leren. Belangrijk is dat je al een KVB3 hebt of een of meerdere jaren in de klimschool zit en je de KVB3 technieken onder de knie hebt. Om je hiervoor in te schrijven, schrijf je je in voor 'Jeugd 2e jaar of Hoger'. Op de eerste klimschooldag zal er gevraagd worden wie interesse heeft in deze speciale technieken. Aspiranten komen hiervoor sowieso in aanmerking.

Meer info.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.