BVLB - Klimschool

info-klimschool

Jaarlijks wordt er een cursus rotsklimmen georganiseerd met als doel de deelnemer op te leiden tot zelfstandige klimmers. In een typisch traject:

  • doorloopt u eerst het basisjaar KVB3;
  • kan u de daaropvolgende zomer al dan niet aan een van onze stages rotsklimmen of bergbeklimmen deelnemen;
  • En kan u het jaar nadien uw kennis verfijnen door een of meerdere extra modules te volgen.
  • daarnaast bent u uiteraard ook welkom bij onze recreatieve klimmers.

Voor de jeugd voorzien we een aangepaste opleiding (zie lager)

Basisjaar: KVB3

In het eerste jaar starten we met een contactavond en een initiatie aan de klimmuur. Er volgen 6 klimschooldagen aan verschillende rotsmassieven in de ardennen waarbij u les krijgt van geschoolde en ervaren voorklimmers-monitoren. De nadruk ligt hoofdzakelijk op veiligheid en zelfstandig klimmen. De laatste klimschooldag is er een evaluatiemoment voorzien en kan u zodoende het Klimvaardigheidsbewijs 3 (outdoor voorklimmen - KVB3) behalen. Meer info.

Module 'Via Ferrata'

Deze opleiding vindt plaats op 3 zondagen en vangt aan in september. Hier geven we je de competenties mee om goed geëquipeerde Via Ferrata’s te beklimmen. Meer info.

Module 'Kennismaking Hooggebergte'

De kennismaking laat je proeven van het alpinisme en geeft je inzicht in de kennis en technieken die je nodig hebt. Er wordt geen voorkennis vereist. Deze opleiding zal plaatsvinden in de maanden januari en februari 2019. Meer info.

Module 'Bijkomende technieken'

Deze opleiding zal plaatsvinden op de Belgische rotsmassieven op 3 zondagen in de maanden maart, april en mei 2019. Doelgroep: klimmers die al een KVB 3 of een gelijkaardige opleiding hebben gevolgd. Meer info.

Jeugd

De groep twaalf- tot zeventienjarigen. De klimopleiding bij de jeugd loopt over meerdere jaren waarbij rekening wordt gehouden met de maturiteit om zelfstandig te kunnen klimmen. De cursus wordt aangevuld met andere activiteiten. Meer info.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.