E-mailadresAfdrukkenExport ICS

clubavond

Evenement

Titel:
clubavond
Wanneer:
vr, 9. februari 2018, 20:00 - 23:30
Locatie:
OC Atrium Meerbeek - Meerbeek
Categorie:
Clubavonden

Omschrijving

Trekking O Camiño dos Faros

Langs de kust van Galicië vergingen de schepen vroeger bij bosjes. Dat was voordat er vuurtorens stonden op de kliffen van deze Costa da Morte (Dodenkust). Renaat en Nele vertellen over hun tocht langs het Vuurtorenpad, dat 7 vuurtorens verbindt en langs het uiterste randje van de kust- strook voert. Smalle paadjes slingeren op en neer, soms door dichte varenbossen of langs stekelige brem, soms over steile, winderige kliffen of in de beschutting van baaien met prachtige zand- of steenstranden.

Trekking Annapurna South

Een bijzondere gebeurtenis bracht Hilde, Femke en Renaat de gelegenheid om in april vorig jaar een deel van Nepal te ontdekken. Hilde (jarenlang voorklimmer in onze klimopleiding) en haar dochter Femke, worden door de vriendin van Femke uitgenodigd op diens trouwfeest. Hilde kon deze reis uitbreiden met een trektocht en zo kon Renaat het gezelschap vervoegen. Een trouwfeest in een klein dorpje van Kathmandu was een enige gelegenheid om plaatselijke tradities werkelijk mee te maken. In onze fotoreportage nemen we jullie mee naar dit trouwfeest en aanverwante gebeurtenissen, en naar Kathmandu en omliggende bezienswaardigheden. We ronden af met een trekking naar het basiskamp van de Annapurna.

Rotsen Beheren of Begeren?

Walter De Bruyne leert ons -a.d.h.v. een montage met veel uitleg, beelden en indrukwekkende filmpjes- kennis maken met het rotsbeheer van onze club. Aan het beheer van de rotsmassieven van de KBF wordt veel tijd, geld en energie besteed. De KBF wil immers haar klimmassieven beheren conform de vigerende wetgeving. In het bijzonder het decreet op de milieuvergunning, en het NATURA 2000-concept spelen daarbij een belangrijke rol. Dat heeft zo zijn weerslag op het uitrusten, equiperen en onder- houden van massieven.

Al deze werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers van de federatie, die zich de laatste jaren verzameld hebben onder de koepel van het ‘Belgian Rebolting Team’ (BRT) van de KBF. Vzw Bergsport Vlaams Brabant heeft haar eigen BRT/BVLB rotsbeheerteam en is al vele jaren één van de vaste clubs die voor de Federatie op regelmatige basis aan rotsbeheer doet. Al enkele decennia beheert onze club voor de Federatie klimmassieven: Hotton, Durnal, Yvoir, Pont-à-Lesse, om maar een paar belangrijke op te noemen. Onze enthousiaste vrijwilligers 'begeren' klimmassieven!

Opgelet: wegens verbouwingen in het OC Berkenhof te Kortenberg gaan onze clubavonden in 2018 door in het OC Atrium, Dorpsstraat 177 te Meerbeek.

Leden: 3€
65+: 3€
Niet leden: 5€

Contact informatie

Naam:
Ingrid De Wolf


Locatie

Locatie:
OC Atrium Meerbeek - Website
Straat:
Dorpsstraat 177
Postcode:
3078
Plaats:
Meerbeek
Land:
Belgium

Omschrijving

Er is voornamelijk parking aan de kerk, deze bevindt zich op 4 minuten stappen (Sint antoniuswegje) of via de verlichte straat op 5 minuten stappen.

oc atrium parking