AfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Stage Outdoor Voorklimmen KVB3
Wanneer:
za, 30. juli 2022, 19:00 - za, 6. augustus 2022, 13:00
Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - La Bérarde en Oisans, Les Ecrins
Categorieën:
Sportklimmen, Stage

Omschrijving

Plaats: La Bérarde Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 30 juli 2022 (avond) - zaterdag 06 augustus 2022 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle, Tine Debaillie
Uiterste inschrijvingsdatum: 1 mei 2022
Infoavond voor deelnemers: datum te bepalen in samenspraak met de deelnemers
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De stages gaan door vanuit een gîte in La Bérarde, Parc National des Ecrins, Frankrijk.

La Bérarde is een klein dorpje op het einde van de vallei in het hart van het nationaal park van de Ecrins. Het bevindt zich op een hoogte van 1740m, omringd door 3-duizenders en met zicht op een 4-duizender. Zowel de alpinist, sportklimmer en bergwandelaar vindt hier zijn gading.

De 10 schoolmassieven omvatten 131 routes (1 tot 3 touwlengtes). De 68 goed geëquipeerde routes tellen 5 tot 19 touwlengtes. Deze zijn allen op wandelafstand van de gîte. Verder omvat het gebied talloze andere mogelijkheden.

Doelgroep In zaal minsten 5A klimmen en ouder dan 18 jaar Beginnende outdoor-voorklimmer
Doelstelling: Zelfstandig klimmen van route met 10 touwlengtes; Behalen KVB3

Beschrijving In deze stage willen we de beginnende outdoor-voorklimmer alle benodigde vaardigheden aanleren en kennis bijbrengen (incl KVB3) om meerdere touwlengtes op een zelfstandige en veilige manier te klimmen. De deelnemers worden van in het begin gestimuleerd om aan hun ‘zelfredzaamheid’ te werken. Gezien de hoogte waarop de routes zich bevinden (boven de 1700m) leren we je rekening te houden met alpiene aspecten (vinden van de routes, weer,…). Bij het succesvol afwerken van de test op het einde van de week behaal je de KVB3.

Kostprijs: 200€: Begeleiding, KVB boekje, KVB3-test, 310€: 7 nachten halfpension in gezellige Gîte Ancienne Ecole.
Niet inbegrepen: materiaal, lunch, vervoer h/t, dranken


Locatie

Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - Website
Straat:
La Berarde et le Gravier
Postcode:
38520
Plaats:
La Bérarde en Oisans
Provincie:
Les Ecrins
Land:
France
Plattegrond:
Plattegrond

Omschrijving

La Bérarde is een klein dorpje op het einde van de vallei in het hart van het nationaal park van de Ecrins. Het bevindt zich op een hoogte van 1740m, omringd door 3-duizenders en met zicht op de Dôme de Neige des Ecrins (4015m) en de Barre des Ecrins (4102m). Zowel de alpinist, sportklimmer en bergwandelaar vindt hier zijn gading.

De 10 scholingsmassieven omvatten 131 routes (1 tot 3 touwlengtes). Op wandelafstand van de gîte heb je Tête de la Maye, Tête Blanche en Encoula met 68 goed geëquipeerde routes van 5 tot 19 touwlengtes. In La Bérarde werd alpiene geschiedenis geschreven, getuige de vele klassiek routes, zoals Voie Madier op de Dibona, Voie Pierre Alain op de Meije, die vandaag nog steeds garant staan voor avontuur.