E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Clubavond: oude klimfilms

Evenement

Titel:
Clubavond: oude klimfilms
Wanneer:
vr, 9. november 2018, 20:00 - 23:30
Locatie:
OC Atrium Meerbeek - Meerbeek
Categorie:
Clubavonden

Omschrijving

Aan het einde van de jaren zeventig organiseerde het toen nog VBV een expeditie naar de nog onbeklommen zuidwand van de Ancohuma in Bolivia. In die tijd konden we inderdaad nog spreken van een expeditie. Financieel, organisatorisch, en sportief toen toch niet zo evident.

Van de voorbereiding en de expeditie zelf werd een 16mm film gemaakt. Na enig speurwerk zijn we erin geslaagd dit historische document terug te vinden en, ook niet onbelangrijk, iemand te vinden met de juiste afspeelapparatuur.

Hans Kok, zelf bergsporter en verzamelaar van oude bergsportfilms, was onmiddellijk bereid zijn medewerking te verlenen. Naast de VBV-film brengt hij ook een film uit 1963 over de eerste beklimming van de westgraat van de Everest.

Opgelet: wegens verbouwingen in het OC Berkenhof te Kortenberg gaan onze clubavonden in 2018 door in het OC Atrium, Dorpsstraat 177 te Meerbeek.

Leden: 3€
65+: 3€
Niet leden: 5€

Contact informatie

Naam:
Ingrid De Wolf


Locatie

Locatie:
OC Atrium Meerbeek - Website
Straat:
Dorpsstraat 177
Postcode:
3078
Plaats:
Meerbeek
Land:
Belgium

Omschrijving

Er is voornamelijk parking aan de kerk, deze bevindt zich op 4 minuten stappen (Sint antoniuswegje) of via de verlichte straat op 5 minuten stappen.

oc atrium parking