Afdrukken

Stage Outdoor Adventure Klimmen KVB4

Evenement

Titel:
Stage Outdoor Adventure Klimmen KVB4
Wanneer:
za, 8. augustus 2020 - za, 15. augustus 2020
Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - La Bérarde en Oisans, Les Ecrins
Categorie:
Stage

Omschrijving

Plaats: La Bérarde Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 8 augustus 2020 (avond)- zaterdag 15 augustus 2020 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle
Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2020
Infoavond voor deelnemers: 9 juni 2020
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep

5C voorklimmen en ouder dan 18 jaar. KVB3 behaald hebben en ervaring in het klimmen van meerdere touwlengtes in goed behaakte routes.

Beschrijving

Heb je het klimmen van meerdere touwlengtes in behaakte routes goed in de vingers en wil je de stap zetten naar trad/adventure climbing, dan is deze stage iets voor jou. Alle technieken van KVB4 worden aangeleerd: plaatsen van nuts, cam’s, tricams, hex’s,…; standenbouw met mobiele zekeringsapparaten en reddingstechnieken. Dit wordt verder aangevuld met handige tips en tricks. Verschillende ‘wat als..?’-situaties worden ingeoefend op de rotsen. Hierdoor word je oplossingspallet vergroot, zodat je beter op onvoorziene situaties voorbereid bent. Nadruk ligt op techniek, veiligheid en zelfredzaamheid Er wordt geoefend in geëquipeerde en semi-geëquipeerde routes in alpiene omgeving.

Kostprijs

190€: Begeleiding, KVB4-boekje, KVB4-test + pasje, gebruik van touwen.
300€: 7 nachten halfpension in gezellige Gîte L’ancienne Ecole.
Niet inbegrepen: klimmateriaal, lunch, vervoer h/t, dranken.

Contact informatie

Naam:
Walter De Bruyne
Telefoon:
053/80.46.29


Locatie

Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - Website
Straat:
La Berarde et le Gravier
Postcode:
38520
Plaats:
La Bérarde en Oisans
Provincie:
Les Ecrins
Land:
France
Plattegrond:
Plattegrond

Omschrijving

La Bérarde is een klein dorpje op het einde van de vallei in het hart van het nationaal park van de Ecrins. Het bevindt zich op een hoogte van 1740m, omringd door 3-duizenders en met zicht op de Dôme de Neige des Ecrins (4015m) en de Barre des Ecrins (4102m). Zowel de alpinist, sportklimmer en bergwandelaar vindt hier zijn gading.

De 10 scholingsmassieven omvatten 131 routes (1 tot 3 touwlengtes). Op wandelafstand van de gîte heb je Tête de la Maye, Tête Blanche en Encoula met 68 goed geëquipeerde routes van 5 tot 19 touwlengtes. In La Bérarde werd alpiene geschiedenis geschreven, getuige de vele klassiek routes, zoals Voie Madier op de Dibona, Voie Pierre Alain op de Meije, die vandaag nog steeds garant staan voor avontuur.