E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Stage Outdoor Techniekverfijning

Evenement

Titel:
Stage Outdoor Techniekverfijning
Wanneer:
za, 18. juli 2020 - za, 25. juli 2020
Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - La Bérarde en Oisans, Les Ecrins
Categorie:
Stage

Omschrijving

Outdoor techniekverfijning “Onder begeleiding ervaring opdoen”

Plaats: La Bérarde, Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 18 juli (avond)- zaterdag 25 juli 2020 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle en Tine Debaillie
Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2020
Infoavond voor deelnemers: 10 juni 2020
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep

Gezien het aanbod van de routes min. 5c outdoor voorklimmen en ouder dan 18 jaar. KVB3 behaald hebben. Ideaal voor mensen die na het behalen van hun KVB3 verder willen ontwikkelen tot een zelfstandige outdoor rotsklimmer.

Beschrijving

In deze stage willen we de KVB3’er onder begeleiding ervaring laten opdoen. KVB3-technieken worden herhaald en aangevuld, zodat zelfstandig meerdere touwlengtes (>10) in goed geëquipeerde routes op een veilige manier geklommen kunnen worden. Uiteraard wordt er ook veel geklommen in lange routes, oa Tête de la Maye of de Dibona. De zelfredzaamheid van de klimmer wordt gestimuleerd. Gezien de hoogte waarop de routes zich bevinden (vaak boven de 2000m), leren we je rekening te houden met alpiene aspecten (vinden van de routes, weer,…). Indien gewenst kunnen ook reddingstechnieken aangeleerd worden.

Kostprijs

170€: Begeleiding
300€: 5 nachten halfpension Gîte Ancienne Ecole, 2 nachten halfpension in refuges, Touwen
Niet inbegrepen: materiaal, lunch, vervoer h/t, dranken

Contact informatie

Naam:
Walter De Bruyne
Telefoon:
053/80.46.29


Locatie

Locatie:
La Berarde - Les Ecrins - Website
Straat:
La Berarde et le Gravier
Postcode:
38520
Plaats:
La Bérarde en Oisans
Provincie:
Les Ecrins
Land:
France
Plattegrond:
Plattegrond

Omschrijving

La Bérarde is een klein dorpje op het einde van de vallei in het hart van het nationaal park van de Ecrins. Het bevindt zich op een hoogte van 1740m, omringd door 3-duizenders en met zicht op de Dôme de Neige des Ecrins (4015m) en de Barre des Ecrins (4102m). Zowel de alpinist, sportklimmer en bergwandelaar vindt hier zijn gading.

De 10 scholingsmassieven omvatten 131 routes (1 tot 3 touwlengtes). Op wandelafstand van de gîte heb je Tête de la Maye, Tête Blanche en Encoula met 68 goed geëquipeerde routes van 5 tot 19 touwlengtes. In La Bérarde werd alpiene geschiedenis geschreven, getuige de vele klassiek routes, zoals Voie Madier op de Dibona, Voie Pierre Alain op de Meije, die vandaag nog steeds garant staan voor avontuur.