E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Wandelweekend Oostkantons

Evenement

Titel:
Wandelweekend Oostkantons
Wanneer:
za, 27. oktober 2018, 10:00 - zo, 28. oktober 2018, 16:30
Locatie:
Vennhütte - Burg Reuland
Categorie:
Wandelen

Omschrijving

Wat? Wandel tweedaagse in de Oostkantons
Voor wie? Alle clubleden die graag wandelen, alle niveaus welkom.
Wanneer? Zaterdag 27 oktober – vertrek om 10h aan de Vennhütte
Zondag 28 oktober – vertrek om 9h aan de Vennhütte

Kostprijs? Optie 1: zaterdag en zondag => 20 euro – met overnachting en avondmaal/ontbijt

Optie 2: enkel zaterdag of enkel zondag meewandelen => gratis

Programma:
27/10: +/- 25 km wandelen, avondmaaltijd, workshop materiaal
28/10: +/- 25 km wandelen, afsluitend terrasje in Burg-Reuland

In de Oostkantons vindt de wandelaar of fietser een mooie en zeer rustige omgeving. Gedurende 2 dagen ontdekken we samen deze regio. We volgen een route over GR56 en enkele lokale wandelroutes en vermijden zo veel mogelijk het asfalt. Op zaterdag vertrekken we vanuit de nieuwe Vennhütte in noordelijke richting. GR56 volgt hier de alom bekende Vennbahn, die in deze regio overwegend uit kiezelwegjes bestaat. We volgen de vallei van de Our en Hasselbach om via Maspelt terug te keren naar het toeristische Reuland.

Zaterdagavond koken we samen een lekkere maaltijd, gevolgd door een korte workshop over materiaal. Als gids zal ik presenteren welk materiaal ik gebruik voor mijn wandeltochten in de lage landen, Scandinavië, Alpen, Pyreneeën … We houden een open discussie over wat voor materiaal er gebruikt kan worden op tocht, zowel voor huttentochten als bivaktochten.

Op zondag trekken we onze schoenen aan voor een tweede tocht. Deze keer wandelen we in zuidelijke richting. We volgen opnieuw de Our richting drielandenpunt en keren via GR en lokale wegen terug naar Burg-Reuland. Beide wandeldagen lopen afwisselend door bos en veld. Zo nu en dan passeren we ook enkele kleine dorpen.

Inschrijven? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is een maximum van 20 deelnemers.
Vermeld je naam, of je zaterdag en/of zondag komt en of je blijft overnachten in de hut (lager). Als je vegetarisch bent of voedselallergieën hebt vermeld je dat best ook, dan houden we daar rekening mee voor de avondmaaltijd.
Betalen ter plaatse, brengt gepast geld mee.


Locatie

Locatie:
Vennhütte
Straat:
Am Bahnhof 13
Postcode:
4790
Plaats:
Burg Reuland
Land:
Belgium

Omschrijving