Clubavonden

Met uitzondering van de zomermaanden wordt er elke maand een clubavond ingericht. Op deze avond worden foto- of filmvoordrachten gehouden over zeer uiteenlopende onderwerpen die toch steeds betrekking hebben op de bergsport, reizen of avontuur. Deze avonden gaan meestal door op vrijdag in het OC Berkenhof te Kortenberg. Het is wel belangrijk dat wat wordt vertoond van goede kwaliteit is maar het is zeker zo belangrijk dat de clubavond een ontmoetingsavond is tussen de leden.

door Ingrid De Wolf en Walter De Bruyne.

Vrouwen op Bergen – Bergen van Vrouwen

Ingrid De Wolf
De glorietijd van het Alpinisme begon rond 1850, vooral omdat ‘bergen beklimmen’ toen een Britse hobby werd. Beroemde Alpinisten van die tijd en van latere jaren zijn vooral ‘mannen’. Namen zoals Whymper, Carrel, Mallory, Hillary en Albert I van België klinken waarschijnlijk bekend. Maar hoeveel vrouwelijke Alpinisten ken je die eerst-beklimmingen gedaan hebben?
Ingrid De Wolf vertelt aan de hand van foto’s en anekdotes het verhaal van vrouwelijke Alpinistes van de Victoriaanse tijd en latere jaren. Ze brengt verhalen over uitdagingen, plezier en leed, verborgen heldinnendaden en straffe prestaties.2019 03 vrouwen

Winterwandelingen in de Vogezen

Walter De Bruyne neemt ons terug naar februari 2006 om dan een sprongetje te maken van 10 jaar
naar februari 2016 en eindigt met een korte montage van de winterse Vogezen in februari 2017.

2019 03 vogezen small

Opgelet: wegens verbouwingen in het OC Berkenhof te Kortenberg gaan onze clubavonden in 2019 door in het GC Colomba, Wijngaardstraat 1 te Kortenberg.

Leden: 3€
65+: 3€
Niet leden: 5€

Opgelet: wegens verbouwingen in het OC Berkenhof te Kortenberg gaan onze clubavonden in 2019 door in het GC Colomba, Wijngaardstraat 1 te Kortenberg.