Administratief

Administratieve informatie

De statuten en het huishoudelijk regelement van Bergsport Vlaams-brabant vzw kunnen geraadpleegd worden via Publicaties > Andere

De raad van bestuur van de vzw Bergsport Vlaams Brabant heeft op de vergaderingen van 13 oktober 2015 en 10 november 2015 het hierna volgende beslist i.v.m. honden op clubactiviteiten.

  1. De club wijst er elke eigenaar van een hond op dat hij steeds verantwoordelijk is en blijft voor zijn hond en het gedrag van zijn hond.
  2. De organisator van de clubactiviteit zal de eigenaar van de hond wijzen op de door de club genomen voorzorgsmaatregelen.
  3. Los van landelijke of lokale reglementering opgelegd door overheden moeten alle honden steeds aangelijnd zijn.
  4. Een eigenaar van een hond moet alle voorzorgsmaatregelen nemen om te vermijden dat de hond iemand kan bijten en verwonden. Indien daartoe een muilkorf nodig is moet deze aangebracht worden. Hieraan extra aandacht schenken als de hond alleen wordt gelaten.
  5. Volgt de eigenaar deze regels niet dan zal de organisator de eigenaar hierop aanspreken.
  6. Door het opleggen en kenbaar maken van deze voorzorgsmaatregelen door de club, kan deze laatste niet verantwoordelijk worden gesteld wanneer de eigenaar van de hond deze eenvoudige basisregels niet respecteert.
  7. Het staat de club vrij - wanneer zij dit nodig acht - andere maatregelen te nemen: bijvoorbeeld verbieden dat honden aanwezig zijn.

in geval van nood...

Administratieve procedures bij een ongeval

Bij een ongeval

Neemt u zo snel mogelijk contact met het KBF secretariaat +32 (0)3/830.75.00. Er wordt voor u een dossier geopend, en wij sturen vervolgens de aangifteformulieren met alle instructies naar u thuis.

Aangiftes dienen te gebeuren binnen de twee werkdagen.

In het weekend is er een KBF SOS-dienst bemand door vrijwilligers. Deze dient enkel om erg dringende repatriëringen of dodelijke ongevallen te melden, alle andere zaken kunnen gerust wachten tot maandag.

Maak foto’s van de situatie na het ongeval; plaats, materiaal, omgeving, uitrusting, …

Meld het ongeval/incident ook aan het BVLB secretariaat ter info via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch +32 (0)494/85.93.99

Lid worden van Bergsport Vlaams Brabant (BVLB) gebeurt via de Klim en bergsportfederatie.

Het lidmaatschap loopt van 01 januari tot 31 december. Wanneer men een nieuw lidmaatschap afsluit na 1 september, loopt het verder door tot 31 december van het volgende kalenderjaar 

Voordelen van het lidmaatschap

Klik hierop om alle info over het lidmaatschap te weten te komen.

Online inschrijven

Vul het online inschrijvingsformulier in op de website van de Klim en bergsportfederatie. Op dit formulier moet je eerst een club kiezen , onze club heet "BERGSPORT  VLAAMS BRABANT vzw".

online inschrijvingsformulier

Betaling van het lidmaatschap

Als nieuwe leden hun lidmaatschap bevestigen (via 5 stappen), ontvangen zij een e-mail met het lidmaatschapsnummer, te betalen bedrag en een OGM-nummer (te vermelden bij de betaling).

Problemen of vragen

Neem dan gerust contact met het Secretariaat van Bergsport Vlaams Brabant via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

INFORMATIENOTA i.v.m. de Wet van 03.07.2005 (rechten en plichten van organisatie en vrijwilligers), gewijzigd bij Wet van 19.07.2006

1. Organisatie

V.z.w. Bergsport Vlaams Brabant (BVLB)
Maatschappelijke zetel: Hoge Steenweg 20 te 1850 Grimbergen
Secretariaat en administratief adres: pa. Renaat Vantassel; Frans Walravensstraat 173; 1651 Lot
Tel.: 02/377.86.28
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Juridisch statuut: v.z.w.

Gemandateerden voor organisaties:
Voorzitter, Secretaris, klimverantwoordelijke, jeugdcoördinator, wandelverantwoordelijke en ad hoc door de Raad van Bestuur aangeduide personen.

Verantwoordelijke die moet verwittigd worden bij ongevallen:
Secretaris BVLB: 02/377.86.28 of het secretariaat van de KBF: http://www.klimenbergsportfederatie.be/

2. Verzekering